Sunday, August 2, 2009

AKU MELUAT DENGAN KO!!!!!!!

seperti entry aku smlm, aku ckp aku nk jumpa ajutan aku kan...
hehehe.....
aku pon bertolak dr rumah menuju ke markas tempat aku stdy dulu dgn tempe.....
tempe ni skood aku dan satu bandar dengan aku....
so kalo ada pape senang nk communicate...

dlm kul 11 lebey sampai la kami di markas......
sampai2 je nmpk la YO bru tauliah ni bg kelas kat junior baru.....
dowang wat kelas kat tepi pagar pintu masuk...
ntah hape ntah dowang ajar aku xtaw la....

so kami pon cari la tn, tp dia xdtng lg...
membuta lg rupanye dia.....
xpe da paham sangt la tabiat dia...

kami pon pergi la markas....
ada la bebrapa org YO satu batch dgn aku....
disebabkan aku lame xjenguk n taw kisah2 bru ni....
pe lg dowang pon bukak la cter....
lgpon aku taw jugak la cite cikit2 sebab informer aku ramai....

cter yg diceritakan berkaitan dgn management, dan of course la gosip2 liar YO bru ni...
yg aku xleh bla.....
mereka begitu manja sekali dgn tn...
aku taw ko da YO...
xkan la benda kecik tu pon nk mintak tolong...
aku lempang ko kang.....
dulu kami xde la mcm tu....

aku taw tn tu baik......
jgn la take advantage beb.....
aku xsangka weh ko mcm tu.....
aku dengar dah naik menyampah dan meluat dgn ko....
plz la....jgn nak ngada la weh....

hahahha....
satu luahan perasaan yg macam cipan dari aku.....
tahap bengang n meluat aku capai tahap maximum......

kita tingalkan kisah YO itu

tn datang markas dlm kul 1 lebey....
time tu memng lapar....
tp nk wat cne.....bis boss kena la tunggu kan.....
topic perbincangn pd lunch tu xde yg lebey2 pon mcm sebelom ni....
more on PLAN A je......
thanks tn..u help us alot..

aku pon xpaham....
nape tn da mcm berubah....
mcm da emo....xmcm dulu2....
aku taw la ada mslh.....
dulu kalo ada mslh pon.....dia xkan mcm ni....
ayoo00....
whatever la....
yg penting misi aku dgn tempe arini tercapai.....

renungan sejenak

kenapa benda ni sume berlaku?
kenapa sume org berubah dlm sekelip mata?
kenapa sume len mcm...
kenapa?
kenapa?
kenapa?

mlm ni ada pemakaian pangkat.....sebelom pakai pangkat mcm bese.....
kena la hell beb..bru leh pakai rank.....
mls aku nk tengok, wat menyibok je....

owh yeah, one more thing FYI, YO tu stands for young officer atau pegawai muda atau leftenan muda....
sekian terima kasihhhhhhhhhh

p/s : sape yg bce n terasa tu nasib la....aku nk kutuk ke nak hape ke suke ati aku la...blog aku....kalo ko xpuas ati dgn aku...ko wat blog ko sendiri n kutuk aku blik....aku xkisah.....hahaha

13 comments:

ULTRAMAN said...

dulu tak sama ngan skrang.... ada yg brubah dan ada yg x... ada yg jadi air, ikut je arus perubahan sungai.. dan ada yg jadi batu, walaupun ditampar2 air utk ikut dia tetap statik... hehe.. depends pada sendiri utk hidup mcm mana.. well.hope ko dpt keja bagus2 k....^^..aku 3 thn lg br nak abis studi.. bla la nak keja..

ramai tol YO kt markas.. aku pun jd malas nak jd YO... ramai sgt... biarla idup mcm org awam kt uitm ni..^^

ayayoo said...

hahha.....pandai ko bermadah ek....
tu la meluat siott..

Rona Realiti said...

aku sekadar prebet weekend....

ayayoo said...

ala rona lebey kureng same la....

lumut said...

memang susah untuk faham manusia kan...
kalau dlu dia lain..
sekarang plak lain..
kadang2 susah nak terima perubahan orang sekeliling kita kan..

tp bro,
tak semua orang yang suci itu tiada kesilapan lampau..dan tiada orang yang teruk tu tak ada mase depan..

nice blog!keep blogging k..=)

ayayoo said...

hahha...thanks beb...
hope so..

lumut said...

haha..ape masalh ngan pink??
suke ke??ke xsuke??
hehe..

ayayoo said...

eh suke2...
pink + black...
good combination..

Rona Realiti said...

to lumut...

aya ni bukan bro...
tp GEGIRL trang tang tang...

ayayoo said...

sebok la rona ni....

tempe said...

weh...aku tau siapakah budak yg ko menyampah tu. hahahaha. aku pon menyampah gak ngan budak tu. tayar gelong konon, skuad ko gune leh lak bawak ke hulur ke hilir. ni ko nak g n balik keje pon nk berjemput. lemak lak... lagi st time kite sampai markas tu yo baru siap ajar junior kat tepi tong sampah besar lagi, xder port len ker.. malu la wey kl org len nmpk, dah la korg pakai no.3 time tu...nk tunjuk bagu sgt pon xyah la sampai kat tepi tong sampah yg busuk u ko nk jadikan kelas

ayayoo said...

dah memang standard dowang tong sampah weh..
nak wat cne...
ke tong sampah la tmpt mereka..
wakakakka

Firol said...

berbaur kemarahan..
ni cantas betul..takpe luahkan daripada simpan

Post a Comment