Friday, December 4, 2009

excident + ilang hp w980 + ilang dompet : november yg suweyyyy?????????

bulan november tahun 2009 dan mcm2 perkara suwey kena kat aku.....nk tahu hape dia?

1) interview graduan 31 oktober - 14 november
kalo nk tw bace entry bwh ni..

2) 24hb excident
dah la excident langgar anjing...hape la.....teruk xteruk la...sakit r gak....
jadi biool otak aku beberapa hari...
kesudahannye?
motor aku kena repair RM 60...tu pon ada yg xtukar...
maseh boleh digunakan kalo xtukar....
nk upoload gmbr xde r....
hp aku ilang...so xleh upload gmbr...
lepas excident 1 2 hari je bwk moto mcm sipot..
lepas2 rempit blik r...

3) 28 hb ilang dompet + ilang hp
aku pon xpaham mcne leh ilang....
mase blik keje aku da letak dlm beg....
kan aku lepas excident...aku pakai trek suit...
aku letak dlm beg je r.....
aku letak dlm seat bwh motor tu...
cnfirm xjatuh punye la....
tup tup blik umah tinggal hp mxs aku je ada....
hp clcom n dompet aku xde....
wth...depan mata aku je....
xkan leh ilang.......
aku rase ada toyol anbek la.....
brg2 yg terkandung dlm dompet gue :
- kad pengenalan
- lesen
-kad atam bsn n bank islam
- kad matrix uitm (2 keping.juga merangkap kad atm bank islam)
- bonus link, kad ria...
- duit RM 36 (kalo beli bio oil pon ok gak....sebab time rehat aku g ushar benda tu)
benda yg terkandung dlm hp aku?
- sume contact number aku save dlm hp ni...
sebab dia punye kapasity 8gb built in....
hp aku lg satu memory kad dah xcukup...

kalo ilang dompet xpe lg....jgn ilang hp....
nanti nk cntct member2 susah plak.....
mlm tu jugak dua2 belah ketiak aku gatal yg amat sampai sekarg...
jadah pe....aku xpakai deodoran pon...
nk gatal mende.....ni mesti something wrong somewhere ni...

mcm2 jugak le dugaan aku nk wat ic, lesen, atm bru pon aku alami...
1) nk g lapoo polis...
hari first g balai polis...rupenye2 balai polis da tukar tempat len...
hari second g le balai polis tu...tengah2 syok polis tu wat report.,....
tetibe pc dia tertutup sendiri......
da setel wat report...polis tu suwuh datang esok mintak cop...
adeh la...dia ingt aku nk jd polis ke asyik kena datang balai je...

2) nk wat kat atm..
sebelom g keje aku, konon2 nk setel wt kad bank dulu...
first g bank islam...bukak kul 9.30...
jadahnye aku keje msuk kul 10.00
xpe...aku g bsn....bukak kul 9...
msuk2 je aku ckp la nk wat kad atm....
dia suwuh aku dtg len kali sebab aku xbwk buku bank....
mmm....naseb le badan...

hari ni aku cuti konon2 nye nk wat ic, lesen, kad atm la....
dr pagi kul 7 sampai skrg kul 1 tengah hari ujan.....
mcne aku nk g?
kalo aku g jpn...cnfirm dia da xbukak no da....
nk hbskan no pg td....
adeh la...
nape la ada je benda aku nk buat tp byk sungguh halangn....

walaumcne pon aku redha gler...aku nk nages pon da xlarat nages...redha je la kan....

p/s : kowang pernh alami peristiwa sesuwey aku x?huhu

13 comments:

Cik LeYha~~~ said...

excident langgar anjing...kau dah samak ke ape yg patut?

AKU OranG LauT said...

mak aih..suweii bebeno tu..
langgor anjing plak tu..
meh cnie aku mandikan ko ngan air laut bg buang sial tu..

aku pun penah gak mcm ko, tp aku redha je laaa..

hidup tanpa cabaran x syok beb..

{lumut} said...

kesian kau weh..
aku pon penah alami...
tp lain sikit..

hp ilang cool je sbb aku dah penat nangis,

ayayoo said...

leyha - harus ke samak?
org laut - harus mandi dgn air laut ke?aku taw r ko org laut...lex r...ni bukan cbran da...ni xtaw nk explain mende...
lumut - weh lame xdgar cter ko...tu la redha je la kan...

cik EPAL said...

bagus..bagus..kena redha :)

miEz haNeM said...

pernah:)

rasa nak melantak IcE Cream manyak2..
sebab AKU nIE KALO tensioN..MESTi NAK MAKAN iCE Cream..
TAPi SUWEY ke tak SUWEY..AKU REDAH je!!

-M453- said...

KAHKAHKAHKAHKAHHHH~
2 perkataan utk ko ketek ireng,
PADAN MUKE. >:D
jgn mareeeee.

p/s : plg xleh blah,ko lnggar anjing doe.
KAHKAHKAHKAHKAHHHH~

ayayoo said...

cik epal - nk wat cne...
hanem - ice cream?xbaik untuk kesihatan...nanti sume kecut..hahha
m453 - senyap r ko...lempang kang...

Qaseh said...

alahaii..sian nye dia....
x pelah ni namanya dugaan hidup.....
nk dapat sesuatu yg baik...memang bayank dugaan...





nak dapat ape agaknya tu??....

ayayoo said...

ye ke kak....kali dpt...
kalo x?

Kojack de Alloohaa said...

waaahahahaha....sgguh suwey disitu.. kesian jgak la kt hg

Anonymous said...

ni la dugaan namanya.. sepatutnya lepas ko kena ni ko bermuhasabah diri. fikir balik kenapa boleh sampai jadi macam ni. bukan lepas dapat dugaan ni asyik mencarut, memangla tak berkat hidup.

Anonymous said...

ko ni memanjang mengeluh..suwey ke tuh??...tu namenye takdir...kalo asyik suwey..blenye itu nk dipanggil dugaan?cobaan?
ko ni bt pape x ikhlas kot..sebab tu la jadik memacam nih..ke ego dan riak sgt??bagus sgt ke ko ni..??
jage mulut la cket cik ape ntah nama ko nihhh...ko jgn nk men ckp ikot sedap ko je..
SEBAB MULUT LA KEHIDUPAN BINASA!!!

Post a Comment